Jef Bax is schutterskoning 2018!

Met 33 schutters werd de wedstrijd gestart. Al snel werd de groep bijna gehalveerd! De ene misser volgde de andere op. Na het middagmaal hielden de overgebleven schutters goed stand. Ze hadden er duidelijk zin. Af en toe was er een misser maar de rest bleef doen wat ze moesten doen. En dat is raak schieten!

Het bestuur besloot om over te gaan op kleinere stopkes maar dat bleek voor de meesten geen probleem. Wanneer uiteindelijk het vizier uit de buks werd weggenomen vielen de deelnemers bij bosjes. Tom, Corry en Jef bleven over. Tom liet zijn stopke staan maar de twee anderen schoten elk hun punt. Dan maakten beiden er een zinderende finale van. Ofwel misten ze beiden ofwel knalden ze elk hun stopke af. Zo konden ze natuurlijk nog wel even doorgaan. Maar plots mistte Corry. Het schot van Jef dat volgde was raak en zo had hij de koningstitel te pakken.

Proficiat Jef en Angèle! Daarna volgde de officiële aanstelling in het bijzijn van de burgemeester en het voltallig schepencollege omringd door een talrijk publiek.

Dankjewel Edgard Adriaens voor de foto’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s