Renovatie Kompen beëindigd

Na een periode van bijna 2 jaar is onze schutterij er in geslaagd een grondige renovatie door te voeren aan het lokaal. Tevens werd er een nieuwe trommelzaal gebouwd! Een trotse voorzitter gaf tijdens de officiële opening een overzicht van de werken. In het voorjaar van 2017 kreeg het hoofdgebouw een nieuw dak. Ook de ramen en deuren werden vervangen. Kort daarna werd achter de Kompen een nieuwe trommelzaal gebouwd. Deze moderne zaal is voorzien van alle faciliteiten zodat hij polyvalent kan ingezet worden. De laatste en moeilijkste fase was de interne verbouwing in het hoofdgebouw. Het vroegere zaaltje werd ontmanteld. Hier werden de nieuwe toiletten geïnstalleerd. Ook het café kreeg er een aantal vierkante meters bij. Bovenop deze ruimten is er een bestuurskamer voorzien. In de vroegere trommelzaal is nu een tijdelijke tentoonstelling opgebouwd en wordt de zolder ingezet om één en ander te stockeren. Als laatste werden de vroegere toiletten omgebouwd tot een moderne keuken en vonden er omgevingswerken plaats.

Het geheel werd gefinancierd met de opbrengst van de verkoop van een stuk grond aan de Schutterijstraat en een toelage van het gemeentebestuur.

Het is dank zij de enorme vrijwillige inzet van een aantal leden en de deskundigheid van enkele zelfstandigen dat deze krachttoer kon verwezenlijkt worden.

Nu blijft enkel het bakhuis er nog wat verweesd bij liggen maar ook van die renovatie wordt binnenkort werk gemaakt.

foto’s: Edgard Adriaens

Een gedachte over “Renovatie Kompen beëindigd

  1. Proficiat met De Kompen en met dit project in het bijzonder! Een mooi plekje Liller erfgoed blijft zo behouden en in een samenwerkingsverband up to date beheerd en verbonden met de succesvolle werking van een eeuwenoude vereniging! Een voorbeeld voor vele, verenigingen én openbare besturen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s