Drumband

 

Sinds 1980 speelt de drumband van onze schutterij aan de top!

In al die jaren kaapten onze trommelaars tientallen prijzen weg.

In 2007 behaalden ze nog de Limburgse en de nationale

titel bij VLAMO.

Op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade behaalden ze negen

maal op rij een gouden medaille in de eerste divisie.

De grote troef van ons korps is dat het steeds met nieuwe

 muziek voor de dag komt. 

Zo speelden ze in 1989 in Kerkrade een solo op conservenblikken.

De laatste edities scoorden ze enorm succes met het Afrikaans

getinte muziekstukken “Donkili” en “Motu na mpiko”

Hier zorgden de log- en talkingdrums voor

de special effects!

Ook in 2009 was ons korps weer present in Kerkrade. Onze huiscomponist Victor Oskam werd ook deze keer bereid gevonden een nummer te schrijven voor onze drumband. Hij baseerde zich deels op het pure getrommel op een snare. Voor hem was het een memoire naar de tijd dat hij ons korps voor het eerst zag te Hamont. Het beeld van het trommelkorps van toen!

 De eerste rijen met snares en daarachter de doffe trommels ondersteund door de tenor en de bas. Het soort muziek dat ze brachten waren heel strakke marsen.

Op een schitterende wijze verwerkte Victor dat beeld deels terug in het nieuwe werk “Laat knallen de buksen”, niet toevallig ook de titel van het clublied van de schutterij. Tijdens de laatste maten van het werk heffen de trommelaars onder begeleiding van een piccolo de eerste regels van dat clublied aan.

Op 12 juli 2009 werd dit werk op het WMC beloond met een eerste prijs.

Op 18 oktober 2009 scoorde het korps met het hoogste aantal punten op het kampioenschap van VLAMO te Wevelgem. Door deze overwinning mochten zij zich gedurende één jaar ambassadeur van VLAMO noemen.

In 2011 namen ze deel aan de Internationaler Deutschlandpokal in Alsfeld (D). Met trots brachten ze de gewonnen “Pokal” in hun reeks mee naar Lille.

In 2012 ontving het korps de tweejaarlijkse Cultuurprijs van de gemeente Neerpelt.

In 2013 volgde de 10de deelname aan het WMC met “A New Connection III” die net als de vorige deelnames beloond werd met een eerste prijs in hoogste divisie.

Net voor de deelname aan het WMC is ons onze huiscomponist Victor Oskam ontvallen. Sindsdien is instructeur Bert Hermans zelf in de pen gekropen om muziek te schrijven. En met succes!

Want bij de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen die om de twee jaar plaats vinden te Hamont slaagde het korps er weer in 2014 de titel te veroveren.

In 2017 werd voor de elfde keer een gouden medaille behaald tijdens het WMC te Kerkrade. De uitgevoerde werken waren Intersection en A New Life, beiden van Bert Hermans.

In oktober 2017 behaalde het korps met dezelfde werken opnieuw de titel Ambassadeur van Vlamo.

 

Het korps staat onder leiding van Bert Hermans.