Drumband

 

Sinds 1980 speelt de drumband van onze schutterij aan de top!

In al die jaren kaapten onze trommelaars tientallen prijzen weg!

Diverse keren werden ze ambassadeur bij VLAMO.

In de Limburgse schutterswereld zijn de collega’s steeds beducht voor de hoge scores.

Bij de tweejaarlijkse mars-en showwedstrijden der Lage Landen zij ze in vaste waarde voor het publiek en dingen steeds mee voor de titel.

Op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade behaalden ze twaalf maal op rij een gouden medaille in de eerste divisie die ondertussen omgedoopt is tot “World division”

De grote troef van ons korps is dat het steeds met nieuwe muziek voor de dag komt.

Zo speelden ze in 1989 in Kerkrade een solo op conservenblikken. De volgende edities scoorden ze enorm met de Afrikaans getinte muziekstukken “Donkili” en  “Motu na mpiko”. Hier zorgden de log- en talkingdrums voorde special effects!

De volgende editie in 2009 was ons korps weer present in Kerkrade. Onze huiscomponist Victor Oskam werd ook deze keer bereid gevonden een nummer te schrijven voor onze drumband. Hij baseerde zich deels op het pure getrommel op een snare. Voor hem was het een memoire naar de tijd dat hij ons korps voor het eerst zag te Hamont.                 Een beeld van het trommelkorps van toen!

 De eerste rijen met snares en daarachter de doffe trommels ondersteund door de tenor en de bas. Het soort muziek dat ze brachten waren heel strakke marsen.

Op een schitterende wijze verwerkte Victor dat beeld deels terug in het nieuwe werk “Laat knallen de buksen”, niet toevallig ook de titel van het clublied van de schutterij. Tijdens de laatste maten van het werk haalden de trommelaars onder begeleiding van een piccolo de eerste regels van dat clublied aan.

Op 12 juli 2009 werd dit werk op het WMC beloond met een eerste prijs.

Op 18 oktober 2009 scoorde het korps met het hoogste aantal punten op het kampioenschap van VLAMO te Wevelgem. Door deze overwinning mochten zij zich gedurende één jaar ambassadeur van VLAMO noemen.

In 2011 namen ze deel aan de Internationaler Deutschlandpokal in Alsfeld (D). Met trots brachten ze de gewonnen “Pokal” in hun reeks mee naar Lille.

In 2012 ontving het korps de tweejaarlijkse Cultuurprijs van de gemeente Neerpelt.

In 2013 volgde de 10de deelname aan het WMC met “A New Connection III” die net als de vorige deelnames beloond werd met een eerste prijs in hoogste divisie.

Net voor de deelname aan het WMC is ons onze huiscomponist Victor Oskam ontvallen. Sindsdien is instructeur Bert Hermans zelf in de pen gekropen om muziek te schrijven. En met succes!

Want bij de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen die om de twee jaar plaats vinden te Hamont slaagde het korps er weer in 2014 de titel te veroveren.

In 2017 werd voor de elfde keer een gouden medaille behaald tijdens het WMC te Kerkrade. De uitgevoerde werken waren Intersection en A New Life, beiden van Bert Hermans.

In oktober 2017 behaalde het korps met dezelfde werken opnieuw de titel Ambassadeur van Vlamo.

In 2018 terug kampioen der Lage Landen te Hamont.

Voor 2019 tekenden ze voor een succesvolle deelname aan de Rasteder(D) Musiktage. Goed voor een gouden medaille of een eerste prijs.

Op 6 juni 2022 pakte het korps nipt naast de titel bij de Mars-en Showwedstrijden te Hamont. Met de 94,2% van de punten haalden ze een eerste prijs cum laude. Een flinke opsteker in de voorbereiding van Kerkrade.

Op 31 juli 2022 werd geschiedenis geschreven. Voor de 12de deelname aan het WMC te Kerkrade schreef Bert Hermans het muziekstuk “Knaldrang”. En er werd flink geknald in het Roda-stadion. Sint-Sebastiaan behaalde met 93,53% het hoogste aantal punten in de divisie Mars World Division en kreeg de titel wereldkampioen!

Het korps staat onder leiding van Bert Hermans.